Voor in huis

Wat is er leuker dan spulletjes voor in huis kopen? De meeste vrouwen worden er ontzettend vrolijk van. Dus zodra hun salaris weer op de bankrekening gestort is zie je ze massaal de winkels in trekken op zoek naar leuk woonaccessoires voor in huis. Een bekende speler die voor een klein prijsje echt leuke woonaccessoires aanbiedt is de Action. Voor een leuk sierkussen, een fotolijstje, een kaarsen standaard of een schattig krukje betaal je meestal maar een paar euro. Tja en dat werkt natuurlijk best verslavend. Probleem is dat op een gegeven moment je huis echt vol raakt en je misschien oude woonaccessoires moet weggooien of (als het de moeite waard is) op Marktplaats moet verkopen, om zodoende weer ruimte te maken voor je nieuwe spulletjes. 
 

Vliegengordijnen

In de winter heb je er niet zoveel last van, maar zomer's zou je ze wel achter het behang kunnen plakken! We hebben het over vliegen en muggen. Van die nutteloze insecten die je ontzettend kunnen irriteren als je gewoon lekker relax een tv programma aan het bekijken bent. Ze gaan dan eindeloos op je handen zitten en hoeveel je je handen ook schud, ze komen weer terug. Om over de muggen nog maar niet te spreken...
 
Als je het over irritant hebt. Die beestjes houden je de hele nacht uit je slaap. Tot vervelends toe... En als je dan eindelijk door hun gezoem heen slaapt, dan slaan ze in eens toe. Vervolgens wordt de dan de volgende morgen wakker met allemaal muggenbulten verspreid over je lichaam. In de hoop dat je dat vervelende prikbeestje met daglicht wel kunt vinden, loop je nog eens je hele slaapkamer na. Meestal zonder resultaat... 
 
Resultaat, weer een slapeloze nacht met zoemende muggen! Een oplossing tegen muggen, vliegen en andere rare insecten vind je in vliegengordijnen. Een vliegengordijn houdt natuurlijk niet alle beesies tegen, maar wel veel. Het is in dit geval ook wel sterk afhankelijk van welk vliegengordijn jij voor je deur gaat hangen. Kijk zet je gelijk een hordeur in je kozijn, dan kan er geen vlieg meer binnen komen. Een hordeur sluit namelijk helemaal af en vliegen kunnen eigenlijk alleen maar binnen komen als iemand toevallig de hor open laat staan. Maar hordeuren zijn vrij prijzig. Bovendien moet je ze meestal zelf op maat maken en dat is over het algemeen een flink karwei. Andere vliegengordijnen met strengen of kattenstaarten zijn misschien iets minder effectief. Maar je hangt ze wel zo op! Bovendien loop je er ook zo doorheen. Bij deze gordijnen heb je wel iets meer kans dat je bij het naar binnen lopen toch per ongeluk een vliegje naar binnen laat. Let bij aankoop goed op of de strengen vlak naast elkaar zitten. Hoe strakker de strengen of kralen naast elkaar hangen, hoe minder kans op ongedierte.
 
Denk hierbij ook aan het gewicht. Hierbij geldt: Hoe zwaarder het vliegengordijn, hoe minder vliegen! Je moet hierbij denken dat lichte vliegengordijnen zoals draadjesgordijnen bijvoorbeeld, wel sneller open waaien door de wind. Als het flinkt waait kunnen vliegende insecten best eenvoudig binnenkomen. Hoe zwaarder de strengen zijn. Hoe minder last ze zullen hebben van de wind. Ook zullen ze minder snel met andere strengen in de knoop raken.